פרט לתוצאות, סרטון וכמה תמונות בפייסבוק לא ממש היתה באתר האיגוד או כאן התייחסות לנעשה על הלוח בסיבוב האחרון.
היום התווספו לשם משחקי הסיבוב, כרגיל בחסות משפחת טרטטוביץ':
http://www.chess.org.il/users/ShowNewsU ... ntTypeId=2אגב, האם אני היחיד שלא מבין מה התמונות של ראשי עיריות אשדוד וב"ש מחפשות בהודעות של קלדור על הלאומית? האם זו דרך חדשנית להגדיל את התקצוב העירוני?
הסיבוב היה מותח מאוד גם בצמרת וגם בתחתית.
כפי שניתן לראות, המשחק שבסופו של דבר התברר כמכריע נפתח בווריאנט חריף מאוד בגרינפלד. 13 המסעים הראשונים שוחקו תוך דקות ספורות וכפי שאמר רודשטיין לאחר המשחק, 14.מהג1 היה חידוש (הוא עצמו שיחק את המסע הזה בשנה שעברה, אבל אז השחור שיחק 13...מהה8 ולאחר מכן פא5 והמשחק הסתיים בתיקו במסע ה-45). ההתקפה של סוטובסקי נראתה מאוד מסוכנת ומקסים סבר שהוא החמיץ זכייה בשלב מסוים. לפי הבעת פניו של אמיל אחרי 33.צד5!, הוא כנראה החמיץ את המסע הזה או לא חישב אותו מראש עד הסוף.
לעומת ההחמצה הזו של אשדוד, נבאתי ובעיקר פוסטני (מול גולוד ומיכלבסקי בהתאמה) לא הצליחו לממש יתרון לטובת ב"ש בלוחות האחרונים.
פוסטני סיים עם 9.5 מ-11, תוצאה שגם גרינפלד השיג בעונה שעברה ורויז לפני כמה שנים. לא זכור לי שחקן בלאומית שצבר 10 נק' ומעלה, אולי אורי או משה זוכרים דבר כזה?
המשחק וולוקיטין-רויז הסתיים הרבה אחרי השאר כאשר האוקראיני מנסה במשך שעות לזכות סיום רצים שככל הנראה העדיפות בו אינה מספקת. הוא טען אחרי המשחק שהיה צריך לשחק ב3 מוקדם והראה וריאנט בו השחור משחק ב5 ואז נכנס לכפאי, אבל זה לא היה נראה כמו ההגנה האופטימלית. לאחר חילופי הרצים סיום הרגלים היה תיקו פשוט.
בתחתית המצב של שלוש האחרונות נראה כמעט חסר-סיכוי, אבל ת"א כמעט חוללה נס עם ניצחון גבוה על אלקנה. לאחר תיקו די מהיר בין גודנה לאורטובסקי בלוח הראשון, המארחים ניצחו ארבעה משחקים ברציפות (מומלצת לצפייה תחבולת הזכייה היפה של קרייז מול נדובורה בלוח השני), אך במשחק האחרון (לוח 5) גרגורי גורביץ' הוציא את מלכו של שוצמן לטיול ארוך שהסתיים במט.
פורת הפסידו מינימלית לכפר-סבא שזו תוצאה טובה עבורם בהתחשב ביחסי הכוחות (בלוח הראשון עידו הנחיל הפסד ראשון העונה לרוזנטליס), אבל ב"ש י"א, במפגש שקול על הנייר מול הפועל פ"ת, ספגה תבוסה עם שלושה הפסדים בכלים השחורים (המשחק בין רכליס לחמלניקר בלוח הראשון היה חד-צדדי באופן מפתיע) וכמעט הסתבכה באופן רציני.
למתעניינים, אם שוצמן היה מנצח במשחק האחרון של ת"א, שלוש הקבוצות (פורת, ב"ש י"א ות"א) היו מסיימות עם 28 נקודות ואז פורת היו נשארים בזכות יותר נקודות אישיות (פחות נצחונות קבוצתיים), ולא נדרש חישוב מעמיק כדי לראות שהברגר של ב"ש י"א גבוה משמעותית מזה של ת"א כי הם עשו תוצאות גרועות מול התחתית (הפסדים לת"א ולנתניה) והרבה יותר טובות מאשר התל-אביבים מול קבוצות מרכז הטבלה.
נתניה אמנם התקרבה בסוף להישארות אבל הם פיגרו 3-1 מול הרצליה כבר אחרי כשעתיים וחצי ורק לקראת הסוף השיגו נצחונות בלוחות הקיצוניים כדי להשוות ל-3-3. הם בוודאי יצטערו על הפסדם לאלקנה שבסופו של דבר היה זה שהביא לירידתם.
המשחק האחרון של הסיבוב היה תיקו ב-89 מסעים בין שניים מכוכבי הפורום

IC ונקאמורה (ישראל כספי וגיא ליבמן, למי שלא מרבה להסתובב פה

).
למרות התחזית של ישראל בשלב מוקדם של העונה אותה כתב בנושא זה, גם ניצחון בסיבוב האחרון שהיה מביא אותו ל6+, כלומר 8.5/11, לא היה מספיק לו לציון לר"א, אבל חילוץ התיקו הזה בסיום מלכות עם רגלי פחות הבטיח לליבמן ציון ראשון לאב"ל, ברכות!
התיקו הנ"ל בצירוף הפסדו של אלכס כספי לארלינסקי ואי-ניצול יתרון ברור בסיום של אלתרמן מול גופשטיין מנע מראשון להשלים הישג נדיר של נצחונות מול כל הקבוצות פרט לב"ש ואשדוד, אבל כמובן שהם עדיין סיימו בקלות במקום השלישי.
שחקן נוסף שהשיג ציון (מ-9 משחקים) בעונה המלאה הראשונה שלו בליגה כלשהי מזה עשור (ובלאומית כנראה אי-פעם) הוא מיכאל קוברין מנתניה. לא בדקתי אחרים.
חגי פרנק כתב:נראה לי שעם מד כושר של 2531 שי פורת הוא כמו רב אמן.
אצלנו בקבוצה אור עזב מרצונו. אין משמעות לקבוצת בשם אלקנה אם לא משחקים בה לפחות 2 שחקנים שגדלו במועדון(אילן וצחי) לדעתי שילה גם היה צריך להיות איתם אבל הוא לא חשב כמוני.
אין לי מושג כמה התקציב של פורת אבל אני מניח ששחקנים כמו ג'ירי גירקה, נתן בירנבוים ויוחנן אפק לא משחקים בלי תנאים.
המשפט הראשון ללא ספק נכון.
אפק לא שיחק בפורת העונה וג'ירקה הוא אמנם שחקן זר אבל גם אורטובסקי לא גר בארץ ככל הידוע לי ואני בספק אם בירנבוים וג'ירקה מקבלים יותר משחקני הרכש שלכם.
מבחינת כמות שחקנים שגדלו במועדון (תרתי-משמע) קשה להתעלות על הפורתים

The rest of the game is no fairy tale, but will be appreciated by those who call chess a war game. Unlike the high level combative artistry of top players, this game captures the true nature of war: sloppy, senseless tragedy, chaos and stupidity.