הפתעת הליגה היא ששחקן פעיל אמן פיד"א ששיחק שנה שעברה בליגה ארצית ויש לו פנקס מתחרה מלא (אלכסנדר רינברג) רשום כלוח עשירי בליגה ב בקבוצה של הפועל פתח תקוה ו שלפניו שחקנים עם פחות מ1800.
ממש לא ברור לי מה פתאום רשמו שחקן כזה בלוח כל כך נמוך.
Uri Blass כתב:לדעתי ניתן לפתור את בעית הזכרון אבל כל עוד לא הוכחתי שאני מצליח לפתור אותה לאורך זמן זאת רק דעה ,ולא עובדה.
העובדות הן שבזמן האחרון לא הצלחתי לעבור 40 משחקים רצופים בלי שאצליח לשכוח מטריה טופס רישום או עט במקום המשחקים.
יכול להיות שזה לא רק בזמן האחרון וכך היה מאז ומעולם אבל אין לי הוכחה לזה כי עקב זכרוני הרעוע אני לא זוכר תאריכים מדוייקים בהם שכחתי דברים במקום המשחקים.
Uri Blass כתב:אני ניצחתי במשחק השלישי בליגה את איתי כהן אבל עם זכרון גרוע כמו שלי לא הייתי מסתכן בניבוי שאצליח לעלות בדרגה.
הצלחתי לשחזר בבטחון את סדר המסעים בסוף והנה עמדה שקרתה במשחק
בעיה בשבילכם שיריבי "הצליח" "לפתור":
שחור מתחיל ומפסיד.
המטרה היא כמובן לא למצוא דרך טיפשית להפסיד אלא מסע שנראה הגיוני אבל מפסיד חומר.
Oded Ross כתב:Uri Blass כתב:אני ניצחתי במשחק השלישי בליגה את איתי כהן אבל עם זכרון גרוע כמו שלי לא הייתי מסתכן בניבוי שאצליח לעלות בדרגה.
הצלחתי לשחזר בבטחון את סדר המסעים בסוף והנה עמדה שקרתה במשחק
בעיה בשבילכם שיריבי "הצליח" "לפתור":
שחור מתחיל ומפסיד.
המטרה היא כמובן לא למצוא דרך טיפשית להפסיד אלא מסע שנראה הגיוני אבל מפסיד חומר.
טקטיקה נחמדה, כשהסתכלתי כמה מסעים מאוחר יותר כבר היית זכוי ועכשיו הבנתי איך הגעתם לזה![]()
זאת לא תחרות אישית שלך אלא ליגה אז מן הראוי שתכתוב גם משהו על הנעשה בשאר הלוחות...
פז כתב:"פיזור נפש"
פעם ראשונה שאני שומע את המושג הזה.ואולם את המושג "פרופסור מפוזר" אני מכיר מימים ימימה..
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד