1. e2 e4
2. Bc4 Nf6
3. Nf3
מישהו יכול להמליץ לי על מהלך טוב לשחור, או שאין כזה ובכל מקרה השחור נמצא במצב רע?
אני חייב לציין שאני מתחיל , ואני עוד לא ממש מכיר פתיחות.
jehenam כתב:1. e2 e4
2. Bc4 Nf6
3. Nf3
מישהו יכול להמליץ לי על מהלך טוב לשחור, או שאין כזה ובכל מקרה השחור נמצא במצב רע?
אני חייב לציין שאני מתחיל , ואני עוד לא ממש מכיר פתיחות.
Jenya835 כתב:כן, זה די ברור שהכוונה לה5. לכולנו הייתה בעיה בהתחלה לזהות נכון את הערוגות.. יצאת צנצנת..
jehenam כתב:לא הבנתי.
jehenam כתב:אחרי Nc6 הפרש הלבן מתקדם ולוקח את f7.
jehenam כתב: ואם הוא לוקח את f7 עם הרץ תוך איום שח
הוא גם הורס את ההצרחה לשחור.
jehenam כתב:אם הפרש לוקח את e4 ניתן להבריח אותו משם עם המלכה וגם אז ההמשך לא נראה מזהיר
מבחינת הלבן.
jehenam כתב:לא הבנתי.
אחרי Nc6 הפרש הלבן מתקדם ולוקח את f7. ואם הוא לוקח את f7 עם הרץ תוך איום שח
אם הפרש לוקח את e4 ניתן להבריח אותו משם עם המלכה וגם אז ההמשך לא נראה מזהיר
מבחינת הלבן.
יאיר הרשקוביץ כתב:אחרי Nc6 אנו מגיעים לפתיחה שנקראת "הגנת שני הפרשים" שזה יוצא מפתיחה איטלקית.
התיאוריה (המסע שצריך לעשות) אחרי Ng5 הוא המסע d5 ואחרי exd5 משחקים Na5 או Nd4 ואפילו אפשר לקחת את החייל Nxd5
pazaland כתב:פזלנד מתחפש להדריjehenam כתב:לא הבנתי.
ולמה זה לא מפתיע אותי ?
jehenam כתב:אחרי Nc6 הפרש הלבן מתקדם ולוקח את f7.
אחרי שלושה מסעים של כל צד , יש פרש אחד בערוגה F3 והשני בערוגה B1 , ככה ששום פרש לבן לא לוקח שום רגלי שחור בערוגה F7 .jehenam כתב: ואם הוא לוקח את f7 עם הרץ תוך איום שח
אם הרץ הלבן לוקח את הרגלי בערוגה F7 , אז המלך פשוט לוקח את הרץ ואף על פי שהצרחתו של השחור נהרסה , הוא ביתרון של רץ וזה די משמעותי בזמנים שבהם אנו חיים .jehenam כתב:אם הפרש לוקח את e4 ניתן להבריח אותו משם עם המלכה וגם אז ההמשך לא נראה מזהיר
מבחינת הלבן.
סתרת את עצמך . מאחר ויש פה מילת תנאי "אם" , אז מוכרח להיות איזשהו המשך משביע רצון ללבן , אבל אתה טוען מיד אח"כ שאין המשך כזה ומצבו של הלבן לא מזהיר , מכאן שהמילה "אם" איננה נכונה מבחינה תחבירית והופכת את המשפט לסתום ולא מובן .
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד